H Θωμαή Βούλγαρη εκπονεί μεταδιδακτορική έρευνα στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι Διδάκτωρ του τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τίτλο διδακτορικής διατριβής: «Μορφές χειραγώγησης και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: Η περίπτωση των Ευρωεκλογών του 2019», όπου επικεντρώθηκε ερευνητικά σε μηχανισμούς στόχευσης του κοινού μέσω των επιγραμμικών πλατφορμών, όπως και σε πρακτικές που εντείνουν τα φαινόμενα «echo chamber» και «filter bubble». Επιπλέον, έχει λάβει Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ με κατεύθυνση τα Νέα Μέσα Επικοινωνίας όπου αντικείμενο της διπλωματικής της εργασίας αποτέλεσε η προσαρμογή της δημοσιογραφίας της μόδας στο μεταβαλλόμενο ψηφιακό περιβάλλον. Η Δρ. Θωμαή Βούλγαρη απέκτησε προπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.
Τα επιστημονικά και ερευνητικά ενδιαφέροντά της εστιάζουν μεταξύ των άλλων στο νέο τεχνολογικό επικοινωνιακό περιβάλλον, τη μόδα και τη ψηφιακή τέχνη, το gaming, τη μελέτη και ανάλυση κοινωνικών δικτύων, την αντιμεταναστευτική ρητορική, τα εργαλεία παραπληροφόρησης στο διαδίκτυo, όπως και τη μικροστόχευση και επιρροή των δυνητικών ψηφοφόρων.
Στα πλαίσια των διδακτορικών της σπουδών έλαβε υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), ενώ υπήρξε και υπότροφος του προγράμματος ΕΣΠΑ «Υποστήριξη ερευνητών με έμφαση στους νέους ερευνητές (Β’ Κύκλος)». Επιπροσθέτως, παρείχε επικουρικό διδακτικό έργο με γνωστικό αντικείμενο την πολιτική επικοινωνία στα πλαίσια πλήρους ανταποδοτικής υποτροφίας ενισχυτικής διδασκαλίας. Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες, ερευνητικά προγράμματα και συγγραφή κεφαλαίων σε συλλογικούς τόμους εστιάζοντας στον τομέα των Νέων Μέσων Επικοινωνίας. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος σε Μέσα Ενημέρωσης εστιάζοντας κυρίως στο πολιτιστικό και καλλιτεχνικό ρεπορτάζ, όπως και ως υπεύθυνη διαχείρισης σε σελίδες Κοινωνικών Δικτύων.